28 enero 2013

LA TRAÏCIÓ DE SON PUIG

 
L'Audiència Provincial ha declarat l'absoluta legalitat de la compra per part de Ràdio Televisió de Mallorca (RTVM) de la finca Son Puig per establir allà la seva seu, desmuntant definitivament la teoria conspirativa de la pilotada.

La constructora FCC es va presentar al concurs convocat per RTVM i publicat en el BOE l'abril de 2006. Va ser l'única entitat que es va presentar i el procés d'adjudicació es va ajustar a la legalitat. FCC i la seva empresa, Tema Concessionària, van complir sempre "les seves obligacions contractuals amb nombrosos i infructuosos esforços unilaterals davant de l'administració municipal", com apunta el tribunal. La persistent i contumaç negativa de l'Ajuntament de Palma de concedir les llicències municipals que emparassin l'execució de les obres va paralitzar el projecte. Tal cosa va succeir en el segon semestre de 2006, quan la Comissió del Centre Històric i Catàleg va informar negativament del projecte i per més solucions tècniques que hi va aportar FCC, tot va ser infructuós.
 


L'ínclit Javier Rodrigo de Santos, llavors tinent de batle de Catalina Cirer i regidor d'Urbanisme, es va oposar radicalment que Son Puig allotjàs la seu de RTVM, a costa d'arruïnar les arques del Consell, com ha succeït, i de contribuir amb entusiasme a la podridura urbanística de la finca. De la mateixa manera i en les mateixes dates, finals de 2006 i principis de 2007, va denegar tots els permisos a Sacresa per urbanitzar Can Domenge, impedint que es poguessin edificar els 528 habitatges projectats per Jean Nouvel. I així està ara mateix el solar: degradat i brut. Rodrigo de Santos, en la seva guerra contra UM, no estava disposat a permetre cap èxit del Consell de Mallorca per petit que fos. Ni a Can Domenge ni a Son Puig.


Després del canvi de govern i l'arribada a Cort de la socialista Aina Calvo el juny de 2007, la denegació dels permisos es va mantenir, malgrat l'informe favorable de la Comissió de Centre Històric de data 5-6-2007. Aina Calvo, que va assumir la batlia i també la Regidoria d'Urbanisme, estava decidida a fer la punyeta a Miquel Nadal, soci de govern involuntari que sempre va preferir Catalina Cirer i el PP que no l'esquerra. Recordem l'episodi del viatge de Nadal i Cirer en avioneta a Menorca a menjar llagosta al restaurant Jágaro l'11 de març de 2008. Encara que hem de reconèixer honestament que Aina Calvo mai no va estar interessada en res que no fossin els carrils bici. I òbviament, Son Puig no ho és.

 

Així doncs, la responsabilitat última que RTVM, en procés de liquidació per decisió del PP de Maria Salom, hagi de desemborsar més de 7.700.000 € a Tema Concessionària és dels qui amb traves burocràtiques absurdes van impedir la restauració de Son Puig: Javier Rodrigo de Santos (actualment a la presó) i Aina Calvo, actualment cap de l'oposició a Cort. L'edifici en ruïnes de Son Puig és un monument al seu sectarisme i a la seva incompetència, perquè tots, tant PP com PSOE, pactaven amb Unió Mallorquina però simultàniament, una vegada ocupada la poltrona, tots boicotejaven els seus projectes. I així estam, acumulant ruïnes i deutes.

Article publicat al diari Balears el 28 de gener de 2013.
http://dbalears.cat/actualitat/opinio/traicio-son-puig.html
En castellano: http://www.candomenge.es/8.html
 

 

 

No hay comentarios: