14 abril 2010

L'entrevista de Jaume Matas a IB3


L'entrevista que IB3 va fer a Jaume Matas ha aixecat, com era previsible, molta controvèrsia. És normal. El que ja em costa més d'entendre és que s'ataqui al mitjà de comunicació que li ha fet l'entrevista. Crec sincerament que IB3 s'ha apuntat un èxit des del punt de vista periodístic. Aquells que des de diferents partits polítics (concretament ERC i IU) critiquen IB3 per haver-se anotat aquest punt, demostren que ells farien el mateix que feia Matas quan tenia el control de l'ens públic IB3, és a dir utilitzar-lo políticament i a conveniència, ben allunyats de criteris periodístics neutrals. ¿Quin mitjà de comunicació, públic o privat, s'hagués negat a entrevistar un protagonista de l'actualitat balear de primer ordre, basant-se en criteris estrictament periodístics? Cap ni un.

També hi ha hagut atacs que provenen de periodistes que no aconsegueixen (alguns tan sols ni ho intenten) amagar l'enveja que els ha produït no ser ells qui fessin l'entrevista. D'entre ells, el que més m'ha decebut és en Miquel Payeras, que culpa IB3 del que Jaume Matas digué a les càmeres. El seus arguments publicats a UH i DdB, comparant Jaume Matas i Maria Antònia Munar amb “La Paca”, freguen el ridícul i no son dignes d'un periodista del seu nivell. Estic segur que les seves crítiques injustes no tenen res a veure amb el fet que IB3 el substituís com presentador d'un programa de la cadena pública.

Coincidesc totalment amb Josep Cuní, reconegut professional de Televisió de Catalunya - TV3, quan va dir en directe el dia 8, davant el propi Miquel Palleras, entre altres periodistes, que s'intentava matar al missatger. I va felicitar públicament Elena Serra, periodista d'IB3 TV, diguen-li: “felicitats per haver aconseguit una entrevista que qualsevol periodista, no tan sols de les Balears, si no d'arreu, hagués volgut fer”. Jo m'hi sumo.

(Publicat a Última Hora el 13-4-2010 i a El Mundo el 12-4-2010)

No hay comentarios: